De 1 iunie, cuplul Dălie – Cîmpian aduce tristețe copiilor. Mare păcat!

Un dascăl trebuie să fie un al doilea părinte. Un primar trebuie să fie cel mai bun gospodar în obștea lui. Iată însă un…paradox, ca să ne exprimăm elegant.

Mâine este 1 iunie, o zi specială pentru copiii de la Școala Primară din Hondol. O excursie pe care o așteptau, conform tradiției, an de an. Spre tristețea majorității lor, mult dorita excursie din acest an, la Sinaia, nu va mai avea loc. Și aceasta numai din cauza orgoliilor personale ale Laviniei Dălie, directoarea școlii generale din comună și, evident, trist și repetitiv, orgoliile primarului din Certeju de Sus, celebrul canadianofil Petru Cîmpian.

Primarul Petru Cimpian
Primarul Petru Cimpian
Directoarea școlii din Certeju de Sus, Lavinia Dălie
Directoarea școlii din Certeju de Sus, Lavinia Dălie

Încă din anul 2016, elevii școlii primare din Hondol cât și cei ai școlii geenrale din Certeju de Sus  s-au bucurat anual de o excursie de Ziua Copilului, către destinați precum  Sovata, Ocna Sibiului sau cetatea Râșnov , devenind o tradiție ca Asociația pentru Protecția Omului și a Mediului din Certeju de Sus să susțină financiar și logistic deplasările celor mici și să premieze elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură. Totul pentru  bucuria inocentă a celor mici și pentru a le aduce un zâmbet pe buze, pentru a-i ajuta să se relaxeze, să își cunoască țara și să se bucure de copilărie. Simplu, nu?

Anul acesta, visul copiilor din Hondol s-a spulberat. Din motive știute doar de către primarul Cîmpian și directoarea Dălie, cei care au făcut presiuni asupra învățătoarelor și a educatoarelor, cât și a reprezentanților APOM pentru a nu îi mai lăsa pe copii să participe la acțiunile organizate de către asociație chiar spre binele micuților.

Un gest inexplicabil, dincolo de orgoliile personale ale celor doi.

Perdanții acestui joc ieftin de culise sunt exclusiv copiii, care dincolo de orice, nu merită să fie privați de bucuria unui dar din suflet, dezinteresat și fără scopuri ascunse.

Nimic nu este mai josnic decât să dezamăgești un copil și să te folosești de elevii unei școli ca masă de manevră pentru ambițiile personale.

Păcat. Cam asta e tot ce putem spune.

 

One Comment on “De 1 iunie, cuplul Dălie – Cîmpian aduce tristețe copiilor. Mare păcat!”

  1. Să ai 10.000 de ani de sănătate, că tare bine mai zici acolo! Directoarea nu se implică de loc în dezvoltarea școlii. A schimbst tablele, (am auzit că vrea să monteze ceva plasme în școală), iar gunoiul de pe „terenul de sport” depășește mărimea gardului. RUȘINE SĂ VĂ FIE, doamna directoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *