Curtea școlii din Certeju de Sus, ghenă de gunoi invadată de bălării

Din ciclul „Așa nu”, iată cum arată curtea Școlii Gimnaziale din Certeju de Sus, un loc plin de bălării înalte de un metru – că de abia îi vezi pe micuții de grădiniță și din clasele pregătitoare, cu mormane de gunoi și moloz, materiale de construcții depozitate necorespunzător, maldăre de pietriș, lemne și toată menajeria.

Din păcate, site-ul de internet al școlii este în construcție. Dar la secțiunea Motto-ul școlii, am sugera: „Nepăsare și mizerie – copii, nu faceți ca noi!”. Și asta pentru că mizeria din curtea școlii nu poate fi un bun exemplu pentru elevi. Nici de urmat acasă sau în viață, ca să nu mai vorbim de ceea ce pompos se numește educație civică sau orele despre mediu și natură.

În final e o chestiune de respect de sine, faptul că din acest punct de vedere nici primarul Petru Câmpian (căci școala e în administrarea primăriei) și nici directoarea școlii, Lavinia Dălie, nu pot fi un exemplu de bun gospodar pe care preșcolarii și elevii să îl urmeze. Poate că, dacă buruienile și grămezile de gunoi cresc destul de înalte se vor vedea pănâ la Deva și atunci, autoritățile de mediu, Prefectura, Consiliul Județean și, bineînțeles, Inspectoratul Școlar  îi vor obliga pe cei doi să ia măsurile cuvenite, legale și de bun simț.

Administrativ și tehnic vorbind, primarul Petru Câmpian ar trebui să se amendeze singur pentru situația din curtea școlii gimnaziale. Oare, doamna directoare i-a făcut vreun referat, o solicitare vizavi de mizeria din curtea instituției de învățământ. Nu că ne-am aștepta ca domnul primar să se autosesizeze…La fel și pentru alte aspecte similare, despre care vom vorbi cu altă ocazie.

Ca să nu mai zicem că o recreere în curtea școlii devine sport extrem pentru orice copil, dar mai ales pentru cei cu alergii. Sau că acolo se pot întâmpla accidente, pentru care cine oare ar fi de vină?

Până atunci, welcome to the jungle, pe „moșia lui Petrișor”…

Să lăsăm imaginile și realitatea să vorbească de la sine…

 

One Comment on “Curtea școlii din Certeju de Sus, ghenă de gunoi invadată de bălării”

  1. Da din păcate asa arată toată Comuna. La Hondol la grădiniță trebuie să facă părinții și curățat prin curte și tăiat lemnele pentru foc si duse si așezate în magazie multe mulțumiri cadrelor didactice și așa zis „domnului primărel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *