Când îți faci campanie pe fapte bune. Făcute de alții…

Când vin alții să-ți facă curat în casă se cheamă că nu ești gospodar. Și nici gospodin, pentru cei ce cunosc istoria personajului Petrișor.

Drumul principal din Certej și Hondol (segment la DJ 761) a intrat în reparații. Se toarnă covor asfaltic și se plombează gropile, o inițiativă a Consiliului Județean Hunedoara salutată de localnici, ținând cont de starea dezastruoasă în care se afla drumul.

Diferența e mare, efectele se simt imediat. Motiv pentru care primarul din Certeju de Sus, Petru Adrian Cîmpian,  a scos rapid capul din bârlogul administrativ și s-a afișat pe lângă drumari, prin centrul comunei. Să îl vadă oamenii că se implică și că din nou, el face ca soarele să răsară pe „moșia lui Petrișor”. Așa s-a umplut de penibil, iubitorul de papagai, pitulici dar mai ales fanul numărul unu al Stăncuței, pasăre cu vechime și greutate prin copacii din zonă. Cei care au scăpat de defrișare. Toată lumea știe că Petrișor e un ornitofil feroce, mai ales când îi cântă stăncuța în difuzorul telefonului.

CJ Hunedoara a demarat lucrări de reparații la DJ 761, în comuna Certeju de Sus.
CJ Hunedoara a demarat lucrări de reparații la DJ 761, în comuna Certeju de Sus.

În realitate, noroc cu cei de la CJ Hunedoara căci din punctul de vedere al primarului din Certeju de Sus, gropile se astupau la iarnă cu…zăpadă, în cel mai optimist scenariu.

Cel puțin jenant și hilar să îți faci campanie electorală, mai mult decât prematură, pe munca și banii Consiliului Județean. Adică, tu contribui cu prezența și vrei să culegi laurii. Asta ne amintește despre cum umbla candidatul Petrișor, la precedentele alegeri locale, pe la porțile oamenilor, să-i pună să jure cu mâna pe Biblie că îl votează. Omul are un stil inconfundabil.

Dincolo de circul primarului, devenit brusc un edil responsabil, pus pe schimbări în bine, contează că cei din conducerea Consiliului Județean Hunedoara au demarat lucrările de plombare și turnare de asfalt în comuna Certeju de Sus. Contează pentru oamenii din zonă. Fără politică, doar cu asfalt și fapte! Lucru pentru care îi felicităm. Un pas mic, dar un pas înainte. Altceva decât dezinteresul și amorțeala din primăria Certeju de Sus.

În altă ordine de idei, este cunoscut faptul că primarul din Certeju de Sus are, de ceva ani, obieciul de a bloca inițiativele bune care vin din partea altora, ne referim la persoane private, fizice sau juridice, din care el nu are nimic de câștigat, nici măcar imagine. Numai că în cazul reparațiilor la drum, a găsit momentul perfect să se afișeze cu munca altora și să devină brusc îngrijorat că traficul va strica noul covor asfaltic. Da, asfaltul se degradează oricum, tocmai de aceea se fac astfel de reparații.

Vestea bună este că întregul DJ 761 va fi refăcut, conform proiectului demarat de către Cj Hunedoara, începând de anul viitor. Încă un proiect județean pe care îl salutăm.

 

2 Comments on “Când îți faci campanie pe fapte bune. Făcute de alții…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *