„În Căutarea Sensului Pierdut” – acțiune civică spontană

Deva, 12 iulie 2029

„În Căutarea Sensului Pierdut” – Semnal spontan pentru realizarea unui nod rutier european între drumul european E 68 și podul de peste Râul Mureș, cu legătură către autostrada A1. O inițiativă civică susținută de Asociația pentru Protecția Omului și a Mediului și platforma Smart Village Romania. #sens #incautareasensuluipierdut #apom #smartvillageromania #spontan#nodrutier

Agrepress:

„Peste 20 de persoane, care au susţinut că reprezintă societatea civilă din Deva, au protestat spontan, vineri, timp de o oră, în zona unui sens giratoriu improvizat de pe DN 7, la ieşirea de pe autostrada A1 spre Arad, solicitând autorităţilor să găsească o soluţie pentru ca descărcarea traficului de pe autostradă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Protestatarii au purtat tricouri albe cu inscripţia „În căutarea sensului pierdut”, iar unii dintre cei prezenţi au folosit binocluri pentru a atrage atenţia asupra mesajului dorit.

„Aşteptăm de ceva timp sensul giratoriu sau pasarela care ar trebui să facă descărcarea pe drumul naţional. Aşteptăm de şapte ani de zile, din 2012, de când s-a predat lucrarea respectivă. Noi ne-am adunat aici să sensibilizăm clasa politică care se laudă la televizor cu progresele României europene. Ştim că suntem europeni, dar vrem să avem şi drumuri europene, cum sunt şi în alte ţări”, a declarat Dan Bugnar, unul dintre protestatari.

Potrivit acestuia, sensul giratoriu improvizat din zonă este greu vizibil, din cauză că semnele de circulaţie de avertizare şi limitare a vitezei sunt acoperite de crengile copacilor.

La protest a fost prezent şi fostul primar al municipiului Deva, Petru Mărginean, în prezent preşedintele filialei judeţene a Partidului Puterii Umaniste (PPU), el afirmând că formaţiunea sa politică susţine acţiunea declanşată de ceilalţi membri ai societăţii civile.

Protestatarii au anunţat că vor continua să ceară urgentarea construirii unei variante de legătură între autostrada A1 şi DN7. În acest sens, vor fi organizate proteste în fiecare zi de vineri, timp de o oră, pe tot parcursul lunii iulie au susţinut ei.

SURSA: AGERPRES/(A, AS – autor: Sorin Blada, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *