Buldoexcavatorul pre-electoral

Timid, târziu, dar totuși se poate…

Pentru o săptămână, chiar în fața primăriei Certeju de Sus a stat la „expoziție” un utilaj nou, galben. Așa, expus, să îl poată admira toată suflarea din comună. Mai exact un buldoexcavator, destinat cel puțin în teorie pentru mici lucrări publice de care să beneficieze toți plătitorii de taxe și impozite din Certej.

Buldoexcavatorul plătit de către Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală
Buldoexcavatorul plătit de către Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

Evident că toată lumea așteaptă cu noul utliaj să se rezolve măcar câteva mici probleme edilitare, de interes public. Sugerăm să se înceapă cu un drenaj la intrarea în Certej dinspre Deva, ca să nu se mai transforme locul într-o mică Veneție, la fiecare ploaie.

Vrem să spunem, fără a fi cârcotași, că greu și timid s-a făcut și o faptă bună. Un pas mic, dar totuși un pas înainte. Târziu, dar totuși s-a făcut. Momentan, buldoexcavatorul nu mai e în fața primăriei și suntem convinși că este undeva prin comună și face treabă pentru binele comunității, nu doar prin curțile și pe proprietățile unora dintre apropiații primarului. Căci s-au mai văzut cazuri. Destule, în ultimii 12 ani.

Așadar un buldoexcavator pre-electoral, care a costat aproximativ 350 de mii de lei pentru care comunitatea oamenilor de bine din Certeju de Sus mulțumește Autorității de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală , care a plătit utilajul printr-un ajutor financiar nerambursabil. Asta ca totul să fie transparent și meritele pentru cumpărarea utilajului să fie cinstitite. Să dăm Cezarului, ce-i a Cezarului.

Lista cu mici lucrări edilitare este deschisă și așteptăm sugestii de la oamenii din Certej, Hondol, Măgura, Nojag sau Săcărâmb cu ce lucrări ar fi nevoie în fața caselor, pe străzi, ulițe și fronturi stradale, unde autoritatea locală va trimite buldoexcavatorul și echipe de muncitori pentru a rezolva problemele. Căci, în final, pentru asta își iau salariul cei ce lucrează în primărie, de la primar la compartimentul de urbanism – ca să servească comunitatea și pe oamenii care le-au dat sau nu votul de încredere. Un pas mic și timid, dar totuși un pas înainte. Dovadă că, așa cum am spus-o de multe ori, dacă se vrea, se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *