„În Căutarea Sensului Pierdut” – primele mișcări concrete

Miercuri, 7 august, angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din  România, au început primele lucrări de ecologizare, toaletare, înlăturare a vegetației, gunoiului și bucăților de piatră din zona fostei intersecții între drumul european E 68 și podul de peste Râul Mureș, cu legătură către autostrada A1.

În plus, se fac pregătiri pentru deschiderea, pe data de 12 august a variantelor oficiale de legătură între Autostrada A1 și drumurile care converg în sensul giratoriu dinspre Șoimuș, la celălalt cap de pod, de pe partea dreaptă a Mureșului direcția aval.

CNAIR a găsit "Sensul Pierdut" și s-a apucat de treabă.
CNAIR a găsit „Sensul Pierdut” și s-a apucat de treabă.
CNAIR a găsit "Sensul Pierdut" și s-a apucat de treabă.
CNAIR a găsit „Sensul Pierdut” și s-a apucat de treabă.
CNAIR a găsit "Sensul Pierdut" și s-a apucat de treabă.
CNAIR a găsit „Sensul Pierdut” și s-a apucat de treabă.
CNAIR a găsit "Sensul Pierdut" și s-a apucat de treabă.
CNAIR a găsit „Sensul Pierdut” și s-a apucat de treabă.

Adică, exact acolo unde Asociația pentru Protecția Omului și a Mediului și platforma Smart Village Romania, printr-o acțiune civică deschisă au manifestat începând din 12 iulie, timp de patru săptămâni, în fiecare vineri. Acțiunea spontană, intitulată simplu dar sugestiv „În Căutarea Sensului Pierdut”, a avut ecou până la Ministerul Transporturilor, de unde au venit și promisiunile că problema realizării unui nod rutier european între drumul european E 68 și podul de peste Râul Mureș, cu legătură către autostrada A1 va fi rezolvată.

Astfel, conform Consiliului Jucețean Hunedoara, „deși nu se află în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, fiind un drum național, starea sectorului de drum DN 7A care se află pe teritoriul județului Hunedoara este în atenția conducerii Consiliului Județean Hunedoara, motiv pentru care, președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, administratorul public al județului, Costel Avram, și deputatul Laurențiu Nistor, au solicitat ministrului transporturilor să sprijine demersul comun de a rezolva problema administrării. Astfel, în urma întâlnirii de ieri, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a dat asigurări că, în ședința Consiliului de Administrație al CNAIR, se va aproba trasmiterea în administrarea DRDP Timișoara a acestui sector care se află acum în administrarea DRDP Craiova și alocarea sumelor necesare pentru întreținere și reparații.

Conform declarțiilor publice ale oficialilor județeni,în urma solicitărilor venite din partea președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și administratorului public, Costel Avram, susținute și de deputatul Laurențiu Nistor, ministrul Răzvan Cuc a precizat că Ministerul Transporturilor lucrează la un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea unui proiect de reamenajare totală (cu subtraversare) a intersecţiei DN 76 cu DN 7 de la Şoimuş. Proiectul va avea o valoare de 20 de milioane de euro și va elimina toate problemele de trafic existente în prezent în această intersecție.

Până la apariţia autostrăzii Deva – Orăştie, intersecţia DN 7 cu DN 76 a fost considerată cea mai periculoasă din ţară, din cauză că e situată în pantă, iar virajul la stânga, de pe DN 7 pe DN 76 sau invers, era extrem de periculos.

În 2012, virajul la stânga a fost blocat prin amplasarea de parapeţi de beton. Au fost amenajate două giraţii, situate la un kilometru distanţă una de cealaltă, cu ajutorul cărora este direcţionat traficul dinspre şi spre podul ce duce spre A 1 (prin nodul intermediar de la Şoimuş).

Așteptăm îndeplinirea promisiunilor cât și demararea studiilor tehnice dar și a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *