APOM adopta copaci in Padurea Bistra, la CODRU Fest

Asociatia pentru Protectia Omului si Mediului si Smart Village Romania au adoptat mai multi copaci care vor fi plantati in Padurea Bistra, din judetul Timis, alaturandu-se manifestarii CODRU FEST, o initiativa  a ADI Padurea Bistra, Digital Solutions Agency, Asociatia No Sheep, Hip-Hop TM Crew si a primariilor din Mosnita Noua, Bucovat, Timisoara, Ghiroda si Recas, toate din judetul Timis si GAL Timisul de Centru.

In anul 2014, voluntarii APOM au participat la plantarea de puieti din mai multe specii de pomi, realizata de catre Intralplin SRL, pe o suprafata de 1,5 hectare, la liziera padurii de la intrarea in comuna Certeju de Sus, judetul Huneodara.  A fost singura initiativa de acest gen din zona, dovedind ca Intralpin SRL si-a respectat angajamentele legale si morale privind exploatarea responsabila de roca. Pentru decopertarea a 0,5 hectare din cariera firmei, aceasta a plantat puiet pe o suprafata de trei ori mai mare, asa cum prevad normele legale, cele de mediu dar si constiinta exploatarii responsabile a resurselor si respectul pentru natura.

2014 -2019 / cinci ani in care puietul plantat de catre Intralpin SRL si voluntarii APOM, pe 1,5 hectare, in Certej de Sus (Jud. Hunedoara) s-a integrat in ecosistem.
2014 -2019 / cinci ani in care puietul plantat de catre Intralpin SRL si voluntarii APOM, pe 1,5 hectare, in Certej de Sus (Jud. Hunedoara) s-a integrat in ecosistem.

Dupa 5 ani, puietul de la liziera padurii din Certeju de Sus a crescut si a evoluat si este un exemplu de buna practica in explotarea de suprafata a rocii si integrare in ecosistem.

Tocmai de aceea, APOM si Smart Village Romania saluta initiativa celor de la CODRU FEST, careia ne-am alaturat, prin care invita cetatenii sa adopte cate doi copaci, carora sa le dea si cate un nume. Un proiect de mediu cu bataie lunga si un festival inedit.

Adopta un copac, da-i un nume!
Adopta un copac, da-i un nume!

„Plecând de la iubirea față de natură și necesitatea de a o readuce la viață, CODRU este un festival dedicat naturii, muzicii și artei. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la celebrul Woodstock, o mișcare ce a devenit un simbol în lumea festivalurilor. Prin mesajul său – „PEACE, LOVE & MUSIC” – a contribuit la schimbarea într-o lume mai bună.

CODRU a luat naștere prin îmbinarea celor două, iar prima ediție a festivalului presupune o experiență de neuitat pentru toate sufletele ce vor participa.
Timp de trei zile, se vor îmbina soiuri alese de muzică, vei fi binevenit(ă) într-o sumedenie de zone pentru activități artistice (precum film sau teatru), activități distractive, sportive și educative, cât și zone de vindecare, toate atent denumite și împărțite.
Obiectivul nostru principal reprezintă prosperitatea pădurii. Minim 6000 de copaci vor fi plantați, câte doi pentru fiecare donație. Hai să adoptăm un copac, bucurându-ne de muzică, artă și pace”, anunta organizatorii CODRU FEST.
Mai multe detalii puteti gasi aici: https://codru-fest.ro 
Adopta un copac si da-i un nume. Merita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *